Langtidsstegt grisenakke med flødestuvede kantareller

16x9
Langtidsstegt grisenakke med flødestuvede kantareller Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
5
Tid
30 min + 180 min

Tilberedning

  1. LANGTIDSSTEGT GRISENAKKE: Kom grisenakken i ovnen på 180 C og lad den stå der i 2,5-3 timer - Lad efterfølgende nakken hvile i 15 min inden udskæring
  2. FLØDESTUVEDE KANTARELLER: Rist kantarellerne i lidt smør med knuste hvidløgsfed og rosmarin
  3. Kom cognac på panden og sæt ild i. Lad flammerne forsvinde af sig selv.
  4. Kom portvin på panden, og lad den simre sig ind i svampene
  5. Tilsæt fløden og lad det hele simre sig cremet og lækkert
  6. Steg løgene i lidt olie på en varm pande
  7. RISTEDE MAJS: Skær majskornene af kolberne og steg dem ved høj varme i lidt smør
  8. Tilsæt rosmarin og knuste hvidløgsfed til panden og lad det hele stege i 3-4 min.
  9. Skær flotte skiver af stegen og anret med stuvning og ristet majs ovenpå