Langtidsstegt oksefilet med bagt kartoffel og spidskålssalat

16x9
Langtidsstegt oksefilet med bagt kartoffel og spidskålssalat Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
270 min

Tilberedning

  1. LANGTIDSSTEGT OKSEFILET: Kødet ordnes ved at skære senen fra.
  2. Kødet brunes på en varm pand med neutral olie.
  3. Brun kødet godt af hele vejen rundt.
  4. Kom smør, timian og hvidløg på panden, og vend kødet rundt i smør og urter.
  5. Læg kødet på en rist med en bradepande under.
  6. Langtidssteg kødet ved 60 grader i 4 timer.
  7. SAUCE: Løg og hvidløg pilles og skæres groft.
  8. Skær toppen af porren, så kun det hvide er tilbage, og skær det i ringe.
  9. Tomaterne skæres i kvarte.
  10. Rist det hele godt af i en gryde, kom hvidløg og timian ved.
  11. Kom rødvinsbalsamico på, og lad det simre et par minutter, kom derefter fond på og lad det koge ind, til der er en ½ l tilbage.
  12. Sigt fonden, og smag den til med salt og peber, og pisk smør i.
  13. BAGEKARTOFFEL MED VESTERHAVSOST: Vask bagekartoflerne godt, læg 4 skefulde groft salt på bagepapir i et ildfast fad, og læg bagekartoflerne på saltet.
  14. De bages ved 200 grader i 1 time. Tjek om kartoflen er færdig ved at stikke en kødnål ind i kartoflen. Hvis ikke de er færdige, så giv dem lidt mere tid i ovnen.
  15. Skalotteløg og hvidløg skæres fint.
  16. Når kartoflerne er bagt færdige, så skæres de forsigtigt op, og indmaden skrabes ud uden at ødelægge skallen for meget.
  17. Bland kartoflen med skalotteløg, lidt hvidløg, persille, revet citronskal, creme fraiche, smør og revet ost.
  18. Smag til med salt og muskatnød.
  19. Kom kartoffelmassen tilbage i kartoffelskallerne, og varm dem ved 180 grader i 10 min.
  20. SPIDSKÅLSSALAT: Spidskålen kvartes og skæres fint, den vaskes og dryppes godt af for vand.
  21. Kom kålen i en skål, kom ponzu, Chum Chum, skal af citron, hakket persille, fint hakket hvidløg og revet ingefær ved og bland det hele godt sammen.
  22. Lad det marinere 30 min.