Langtidsstegt svinebryst i æblejuice med barbequesauce

16x9
Langtidsstegt svinebryst i æblejuice med barbequesauce Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 210 min

Tilberedning

  1. Svinebryst: Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Fjern ben og svær fra svinebrystet.
  3. Pil og skær løgene groft.
  4. Find passende fad.
  5. Læg laurbærblade, peberkorn, løg, hvidløg, nelliker og stjerne anis i bunden af fadet og derefter svinebrystet.
  6. Hæld æblejuice på, så det dækker ca. 2/3 af brystet.
  7. Dæk fadet med stanniol og put derefter fadet i ovnen i ca. 3,5 time.
  8. Kig en gang i mellem til brystet, hvis den er ved at koge tør, tilsæt mere juice.
  9. Barbecuesauce: Snit chilien fint. Tag en gryde og put boullion, brun farin, tomatpure, chili og paprika i.
  10. Kog dette ned til der er ca. 1/4 tilbage
  11. Når svinebryst og tilbehør er klar, piskes smørret derefter i og smages til med salt og peber.
  12. Tilbehør: Sæt kartoflerne til at koge.
  13. Skær i mellemtiden majs fra kolben.
  14. Pluk og skyl grønkål
  15. Når kartoflerne er klar, smeltes 50 g. smør i en kasserolle, herefter tilsættes majs og efter et minut tilsættes grønkål, saften fra 1 citron og salt.