Langtidsstegt svinebryst med smørstegt knoldselleri og blanquette sauce

16x9
Langtidsstegt svinebryst med smørstegt knoldselleri og blanquette sauce Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
6
Tid
30 min + 960 min

Tilberedning

  1. SVINEBRYST: Kom brystet i et ildfast fad. Dæk med olie. Du kan evt. komme lidt hvidløg og frisk timian ved brystet.
  2. Sæt din ovn på 68 grader og bag brystet i ca. 14-16 timer.
  3. Tag en smagsprøve inden du afslutter stegningen. Det skal være mørt og hænge sammen.
  4. Lad brystet køle af og skær så brystet i pæne firkanter. Steg dem af i smør. Husk skindsiden skal have lidt ekstra tid, så den bliver sprød.
  5. KNOLDSELLERI: Pak knoldselleri i to ark bagepapir sammen med hvidløg og timian.
  6. Tænd ovnen på 180 grader og bag dem til de er møre. Alt efter størrelse er bagetiden i omegnen af to timer. Stik med kniv for at mærke om de er møre.
  7. Skær skrællen af med en skarp kniv og del sellerien i seks stykker. Servér enten straks eller steg dem let sprøde i varmt smør.
  8. SAUCE BLANQUETTE: Smelt smør sammen med kål, vand, salvie og bouillon i en gryde. Blend fint når det er smeltet.
  9. Blend herefter æggeblommer, æg og creme fraiche for sig.
  10. Tilsæt den lune smørblanding mens du blender.
  11. Hæld tilbage i gryden og varm den op før servering, mens du blender, så den ikke skiller.
  12. Anret brystet med den sprøde svær op, eller på siden og saucen i midten. Pynt evt med urter.