Livsstil

Lasses kirsebærgløgg

Sværhedsgrad
Let
Personer
12
Tid
20160 min + 30 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE – KANEL-KIRSEBÆRSTENSSIRUP: Skyl og udsten kirsebærrene – placer det hele kirsebær oven på en skoldet tom vinflaske, og stik kirsebærstenen ud med en spids kniv eller hummergaffel. Lad kirsebærstenen blive i flasken, og læg kirsebærrene til side.
  2. Kog vand og sukker op, indtil sukker opløses, og kom det ned over kirsebærstenene sammen med kanelstænger.
  3. ROMMARINEREDE KIRSEBÆR: Kom rom og de udstenede kirsebær i et skoldet glas, og sæt låg på. Lad det trække så lang tid som muligt et mørkt og køligt sted.
  4. SYLTEDE FUGLEKIRSEBÆR: Skyl kirsebærrene, og kom i et skoldet glas. Kog vand og sukker op, indtil sukker opløses, og hæld over kirsebærrene. Kom låg på, og lad det trække så lang tid som muligt et mørkt og køligt sted.
  5. HJEMMELAVET HVID GLØGGESSENS: Læg kanelstænger, peber, kardemommekapsler, nelliker og stjerne anis i teposen. Varm nænsomt hvidvin op med citron, appelsin og krydderipose – temperaturen skal helst ikke over 80 grader, da alkoholen fordamper. Efter at have simret i en halv time kommes blandingen på et skoldet glas og opbevares mørkt og køligt.
  6. Smag på essensen i ny og næ og fjern eventuelt citronstykkerne, hvis de afgiver for meget bitterhed.
  7. KIRSEBÆRGLØGG TIL SERVERING – 8 PERSONER: Bland kanel-kirsebærstenssirup med portvin, gløggessens og syltede kirsebær og varm nænsomt op – temperaturen skal helst ikke over 80 grader, da alkoholen fordamper. Kom rommarinerede kirsebær, rom og snaps i gryden, og server gløggen varm med en skive appelsin.