Limekage med myntecreme, græskarkerner og blåbærsauce

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. BLÅBÆRSAUCE: Varm saften til 40 grader.
  2. Rør en blanding af sukker og pektin.
  3. Tilsæt sukker og pektin til saften.
  4. Når det koger, tilsæt blåbær.
  5. Lad det simre i tre til fem minutter, og køl det derefter ned.
  6. MYNTECREME: Varm fløde med hakket mynte i en gryde og glukose ved 80 grader. Tilsæt husblas, chokolade og mix godt med en håndmixer.
  7. Når blandingen er 40 grader, tilsættes fløde og 100 gram ost. Lad det køle af i køleskabet i seks timer.
  8. Pisk godt – ligesom piskefløde.
  9. LIMEKAGER: I en skål blandes sukker og citronskal. Tilføj de tørre ingredienser, og tilsæt bagefter æg. Varm mælk, og smelt smørret i.
  10. Hæld blandingen over de tørre ingredienser. Bland det forsigtigt, og hæld dejen over i en metal- eller silikoneform.
  11. Kagedejen skal bages ved 150 grader varmluft. Med en rund kageform med en diameter pĂĄ cirka 14 centimeter skal kagen bages i 15-20 minutter.
  12. KARAMELLISEREDE GRÆSKARKERNER: Kom sukker og vand i en pande, og varm op ved kraftig varme og under omrøring. Sukkeret bliver nu hvidt og tørt ved cirka 118 grader.
  13. Tilsæt kerner, og fortsæt med at varme kernerne under omrøring, til sukkeret er brunt og krystalliserer.
  14. Spred kernerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
  15. ANRETNING: Fjern limekagen fra formen, og dekorer kagen med myntecreme og blåbærsauce. Drys med de karamelliserede græskarkerner.