Løgfocaccia med rosmarin og timian

16x9
Løgfocaccia med rosmarin og timian. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. Kom lunkent vand og gær op i en skål, og opløs gæren med fingrene.
  2. Tilsæt gradvist det italienske hvedemel, og rør det godt sammen i et par minutter. Her kan med fordel bruges en røremaskine.
  3. Kom 1 spiseske olivenolie og 1 teske salt i, og rør dejen i yderligere et lille minut.
  4. Dejen vil være lidt tynd, men det skal den være.
  5. Beklæd en form eller bageplade med bagepapir, og hæld dejen i.
  6. Lad nu dejen stå at hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
  7. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  8. Skær forårsløg på langs, rødløg i tynde skiver, og skyl dine krydderurter grundigt.
  9. Med fingrene trykker du nu forsigtigt huller i dejen.
  10. Fordel nu 2 spiseskefulde olivenolie ud over focacciabrødet, og kom forårsløg, rødløg, krydderurter og flagesalt på.
  11. Bag brødet i ovnen i cirka 20-22 minutter, og hæld lidt olivenolie over, så snart det kommer ud af ovnen.