Løgtærte

16x9
Løgtærte. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. DEJ: Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smuldr smørret ud i melet. Det skal ligne revet ost.
  2. Tilsæt koldt vand, og saml dejen til en klump. Den skal ikke æltes blot samles.
  3. Rul tærtedejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Kom dejen i en tærteform på cirka 25 centimeter i diameter, og skær kanterne af.
  4. Lad tærten hvile i 30 minutter på køl, inden den bages.
  5. Prik i dejen med en gaffel, og forbag den cirka 12 minutter ved 170 grader.
  6. FYLD: Pil løgene. Skær dem over på midten, således at du kan se ringene i løgene.
  7. Kom olie på en pande, og steg løgene med skærefladen nedad de første fem minutter, vend løgene, og steg videre cirka ti minutter ved middel varme. Dryp med eddike, honning og timian, vend sammen med løgene, og steg, til væsken er fordampet.
  8. Kom løgene i den bagte tærtedej, og hæld fyldet over. Riv ekstra ost på toppen, og bag tærten i 20-25 minutter ved 180 grader, til tærten er gylden og fast i midten.