L√łwtens pandekager med stikkelsb√¶rkompot

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSM√ÖDE ‚Äď PANDEKAGER: Lun m√¶lken, s√• den er cirka 37 grader, og opl√łs g√¶r i m√¶lken. Tils√¶t derefter mel, √¶ggeblommer, salt og sukker, og lad dejen h√¶ve lunt i en times tid.
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen, lige inden de skal steges.
  3. Varm svinefedtet op p√• en pande, og lav sm√• ovale pandekager i fedtet. De skal nogenlunde have st√łrrelse som fiskefrikadeller.
  4. Steg dem gyldne på begge sider, og læg dem til afdrypning.
  5. STIKKELSBÆRKOMPOT: Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
  6. Kog b√¶r, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang ved svag varme, indtil b√¶rrene begynder at m√łrne.
  7. Tag gryden af varmen, og server kompotten lun med pandekagerne.