Løwtens pandekager med stikkelsbærkompot

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 35 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE – PANDEKAGER: Lun mælken, så den er cirka 37 grader, og opløs gær i mælken. Tilsæt derefter mel, æggeblommer, salt og sukker, og lad dejen hæve lunt i en times tid.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen, lige inden de skal steges.
- Varm svinefedtet op på en pande, og lav små ovale pandekager i fedtet. De skal nogenlunde have størrelse som fiskefrikadeller.
- Steg dem gyldne på begge sider, og læg dem til afdrypning.
- STIKKELSBÆRKOMPOT: Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
- Kog bær, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang ved svag varme, indtil bærrene begynder at mørne.
- Tag gryden af varmen, og server kompotten lun med pandekagerne.