Løwtens pandekager med stikkelsbærkompot

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE – PANDEKAGER: Lun mælken, så den er cirka 37 grader, og opløs gær i mælken. Tilsæt derefter mel, æggeblommer, salt og sukker, og lad dejen hæve lunt i en times tid.
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen, lige inden de skal steges.
  3. Varm svinefedtet op på en pande, og lav små ovale pandekager i fedtet. De skal nogenlunde have størrelse som fiskefrikadeller.
  4. Steg dem gyldne på begge sider, og læg dem til afdrypning.
  5. STIKKELSBÆRKOMPOT: Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
  6. Kog bær, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang ved svag varme, indtil bærrene begynder at mørne.
  7. Tag gryden af varmen, og server kompotten lun med pandekagerne.