Livsstil

Mac and cheese

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
10 min + 20 min

Tilberedning

  1. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  2. Derefter koges makaroni i letsaltet vand i 2 minutter mindre end anvist på pakken. Hæld vandet fra makaronien, men gem cirka 1 deciliter af vandet.
  3. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme, og tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det stege 1 minuts tid.
  4. Pisk derefter 2 spiseske hvedemel i, og steg melet af i et par minutter, inden mælken tilsættes lidt ad gangen. Konsistensen skal være som en lind bechamelsauce, som nu smages til med salt, peber og reven muskatnød.
  5. Rør derefter 100 gram revet cheddar og cirka 50 gram parmesan i sovsen, så du nu har en god ostesovs.
  6. Vend den kogte pasta i, og rør godt rundt. Smag til med salt igen. Hvis konsistensen er blevet lidt for tyk, kan du fortynde med lidt af pastavandet.
  7. Smør et ildfast fad med smør, og fordel din mac and cheese i fadet. Drys med resten af den revne parmesan og lidt rasp. Bag din mac and cheese i ovnen i cirka 20 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen, og servér.