Mælkechokolademousse

16x9
Pers.
4
Tid
140 min

Tilberedning

  1. Chokolademoussen er en blanding af mælkechokolade og creme anglaise. Crème anglaise (fransk for "engelsk cream") er en lys vanillecreme, der bruges som dessertcreme eller sauce.
  2. Det er en blanding af sukker, æggeblommer og varm mælk, ofte krydret med vanilje. Dens navn kan stamme fra forekomsten af søde custards i engelske desserter.
  3. I en skål piskes sukker og æggeblommer sammen til en ensartet masse.
  4. I en kasserolle koges mælk og fløde. Det skal hældes over æggeblandingen, når det lige et kølet lidt af, så det ikke er kogende. Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog ved 82 grader. Rør konstant med et piskeris.
  5. Når cremen når 82 grader, skal den tages af varmen og tilsættes gelatine. Rør godt sammen, og hæld det over den smeltede chokolade og pisk godt.
  6. Når blandingen er kølet ned til 40 grader tilsættes flødeskummen. Bland godt og hæld det over i silikoneforme, en springform eller i en metalring.
  7. Hvis din cremeblanding vejer omkring 1600 gr, sĂĄ er der nok til en kage til 12-14 personer eller 2 kager til 8 personer.
  8. Sæt formen i fryseren i 2-3 timer.
  9. Smelt chokoladen sammen med praliné og tilsæt de sprøde kiks eller småkager efter eget valg. Rør godt sammen og smør blandingen ud ovenpå den frosne mousse og frys kagen igen.
  10. Sæt gelatinen i koldt vand for at få blødt den op. Kog vand, glukose og sukker sammen.
  11. Tilsæt derefter kondenseret mælk og gelatine. Hæld det over mælkechokoladen og brug en stavblender til at piske blandingen sammen i et høj decilitermål, så du undgår at lave bobler i blandingen.