Majsæggekage med kejserhatte

16x9
Majsæggekage. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Skær majskornene af kolberne og kog dem i usaltet vand i 2-3 min. Ikke meget vand - bare så det lige dækker.
  2. Blend afkølede majskorn og 2 æg sammen til en lind puré.
  3. Rør nu majspuré, mælk/fløde og resten af æggene sammen. Giv det lidt salt og peber.
  4. Varm en pande op med lidt olivenolie, og skær svampene i ½ cm tykke skiver.
  5. Dæk bunden af panden helt med svampe evt. i 1½-2 lag, og steg svampene uden at røre i dem til de er gyldne.
  6. Hæld nu forsigtigt ægge/majsmassen over svampene, og steg videre for middel-lav varme.
  7. Når æggekagen har sat sig halvvejs op fra bunden af panden, drysser du med skråtskåret forårsløg, og putter panden i ovnen ved 175 grader.
  8. Imens æggekagen bager, skærer du tomater i mindre stykker og vender med lidt olivenolie, citronskal og groft hakket persille + salt og peber.
  9. Når æggekagen er hævet op og er fast, er den færdig.
  10. Serveres med tomatsalaten og et ordentligt riv parmesan eller krumlet feta.