Makrel escabeche med løg-foccacia og danske tomater

16x9
Anika Madsens makrel escabeche med løg-foccacia og danske tomater Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. LØG FOCCACIA: Start med at sætte foccacia brødet over.
  2. Kom vandet op i en røreskål, tilsæt gæren, og opløs det.
  3. Tilsæt herefter mel og salt.
  4. Lad det ælte langsomt sammen et par minutter på røremaskinen, og sæt dernæst hastigheden lidt op, og ælt i cirka 15 minutter i alt.
  5. Dæk dejen til og lad den hæve op til dobbelt størrelse.
  6. Kom dejen op i en smurt bradepande eller et ildfast fad, og hjælp den ud til siderne.
  7. Lad dejen hæve op til den skælver, når du ryster bradepanden let.
  8. Kom olie, salt og krydderier på toppen. Tryk dine fingre ned i dejen, så der kommer huller.
  9. Brødet bages ved 200 grader. Sæt en bradepande ind nederst i ovnen, mens ovnen varmer op, så der kan smides lidt vand i den, når brødet sættes ind.
  10. Tag bradepanden med vandet ud, når brødet har været inde i et par minutter.
  11. Brødet skal cirka have 40 minutter.
  12. ESCABECHE: Drys rigeligt salt på kødsiden af fisken, og stil makrellen til side.
  13. Varm olien op på en dyb pande.
  14. Skær hvidløg, de nye løg i skiver og chili i skiver, og skær blegselleri i små tern.
  15. Svits grøntsagerne på panden for at frigive smag, men undgå for meget farve.
  16. Tilføj hvidvin og æble eddike, og kog væsken ind til det halve.
  17. Tilføj de resterende ingredienser, og sluk herefter for panden. Køl saucen ned til stuetemperatur, og hæl den derefter over makrel filetterne.
  18. SALAT: Skær tomaterne i kvarte, og skær løget i tynde skiver.
  19. Pluk basilikum, og marinér salaten med æbleeddiken og olivenolie.