Malaysisk/indisk linsesuppe

16x9
Malaysisk/indisk linsesuppe Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. LAMMEBOV: Rids lammet på over og under siden
  2. Bland nu 3 dl græsk yoghurt med karry, hvidløg, ingefær og soja
  3. Gnid nu lamme boven godt ind i yoghurt marinaden
  4. Lad lammebove marinere i min. 12 timer
  5. Steg nu lammeboven på en rist med en bradepande med vand og put herefter lammeboven i ovnen ved 120 grader i 2 timer dernæst i 30 min. ved 200 grader. Til lammeboven er flot gylden og sprød
  6. Lad nu lammeboven trække i 20 min
  7. Imens laves sauce, det er vandet fra bradepanden der koges ned sammen med lidt frisk yoghurt
  8. Nu skæres lammeboven ud og saucen hældes
  9. Lammeboven er nu klar til servering.
  10. GRÆSKAR: Skær toppen af græskaret og tag kernerne ud
  11. Lav en olie m. Oliven olie og de andre ingredienser
  12. Smør nu indersiden af græskaret med olien
  13. Sæt græskar top på græskeret igen
  14. Bag nu græskaret ved 150 grade i 2 timer eller til det er færdigt
  15. Når græskaret er færdigt, pilles græskar kødet ud og serveres sammen med linse suppen og lammet.
  16. LINSESUPPE: De fint hakkede hvidløg, løg og ingefær steges let i lidt olie i en gryde
  17. Tilsæt så de tørrede krydderier og rist i ca. 2 min
  18. Tilsæt så linser og vand kog i ca. 90 min
  19. Linesuppen blendes helt glat og smage til med salt
  20. Suppen er nu klar til servering.