Mad

Marcipanblomster

Sværhedsgrad
Mellem

Tilberedning

  1. Hak mørk og hvid chokolade groft, og kom begge chokolader op i en skål over vandbad ved lav varme. Smelt langsomt chokoladen, og tag dernæst skålen op af vandbadet.
  2. Varm piskefløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet (tjek evt. med et termometer, at fløden er ca. 80 grader).
  3. Hæld dernæst fløden over chokoladen i en jævn stråle, mens du konstant rører med en dejskraber på bunden af skålen i små cirkulære bevægelser. Langsomt vil ganachen samle sig: Først som en slags elastisk klump omkring dejskraberen i midten, og dernæst vil den ændre karakter til en blød og glat, halvflydende chokoladeganache.
  4. Når ganachen er ensartet i konsistensen, dækkes den til med husholdningsfilm – tryk den helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt den til at afkøle natten over ved stuetemperatur.
  5. Rul marcipanen helt tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 1-2 mm.
  6. Udstik 16 små blomster, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 5 minutter, til de er gyldne langs kanten. Køl dem af.
  7. Kom ganachen i en sprøjtepose med en lille glat tylle, og afsæt små ensartede toppe på de små marcipanblomster. Drys med lidt kakao, og dekorér med bladguld.