Margrethekager

16x9
Margrethekager. Foto: TV 2
Pers.
45
Tid
60 min + 180 min

Tilberedning

  1. FLORENTINERBUND: Sukker, smør og glukose blandes i røremaskine med dejkrog. Mandelsplitter tilsættes til sidst.
  2. Massen rulles ud til en pølse på 45 centimeter, hvorefter den sættes på frost.
  3. Skær massen ud i skiver af 1 centimeter (10 gram), og bag i en gummiform i 7-10 minutter ved 180 grader alt afhængig af ovn.
  4. NOUGATTRØFFEL: Fløden koges op, og den hældes over nougat og chokolade. Det stavblendes, hvorefter det sættes på køl, til den er helt kold.
  5. ROM-MARCIPAN: Blendes til en ensartet masse.
  6. APPELSINGLASUR: Røres sammen til passende konsistens.
  7. MARGUERITBLOMST: Overtræksmarcipan rulles ud i 2,5-3 millimeter. Stikkes ud, og pyntes med appelsinglasur.