Livsstil

Marie-Louises kirsebærgløgg

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
20160 min + 30 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE – GLØGGEKSTRAKT: Alle ingredienser til gløggesktrakten puttes i en tykbundet gryde og koges op, til kirsebærrene er let udkogte. Herefter trækker det koldt i tre-fire dage.
  2. Krydderierne tages op, og de sammenkogte bær køres igennem en si, så der fås en tyk sirup. Hvis der ikke er en hel liter, tilsættes vand og rørsukker til literen nås, og den varmes igennem nok en gang, så sukkeret opløses.
  3. Den sies yderligere gennem et frugtklæde og hældes om i en flaske med bred åbning. Knuste, men ikke stødte, julekrydderier tilsættes, og de trækker så længe som muligt.
  4. Hvis man vil være virkelig avanceret, kan man købe egetræsspåner beregnet til vinbrygning og tilsætte dem til ekstrakten.
  5. Når ekstrakten skal bruges, sies den gennem frugtklæde nok en gang, og hvis du har tålmodighed efterfølgende gennem kaffefilter.
  6. GLØGG: I en tykbundet gryde tilsættes alle ingredienserne til gløggen inklusive den færdige gløggekstrakt. Det hele varmes langsomt op og må for alt i verden ikke koge. Justér smagen med gløggekstrakt hvis nødvendigt. Ideel serveringstemperatur er omkring 70 grader. Server lunt.