Mascarponemousse med mango-/ananaskompot og lakridscrumble

16x9
Mascarponemousse med mango/ananas-kompot og lakridscrumble. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. Lakridscrumble: Bland alle ingredienserne sammen med fingrene, indtil dejen smuldrer. Husk, at smørret skal være koldt.
  2. Læg crumbledejen på en bageplade med bagepapir og bag den ved 180 grader i 10-15 minutter.
  3. Mango- og ananaskompot: Varm saften til 40 grader.
  4. Rør blandingen af sukker og pektin sammen. Tilsæt blandingen til saften.
  5. Når det koger, tilsæt ananas i tern. Lad det simre i 3-5 minutter. Hæld på 6 glas og lad det køle ned.
  6. I en skål varmes æggehvider og sukker i vandbad, indtil sukkeret er smeltet. Tage skålen ud af vandbadet og pisk det stift. Vend flormelis i marengsmassen.
  7. Mascarponemousse: Varm mælken, tilsæt espressokaffe og smelt gelatinen i. (Gelatinen skal blødgøres i koldt vand).
  8. Når blandingen er afkølet til 40 grader, hældes det i mascarponen og røres sammen.
  9. Tilsæt de italienske marengs og derefter den piskede flødeskum.
  10. Hæld moussen i glassene over kompotten og sæt på køl.
  11. Pynt med lakridscrumble og friske blomster.