Mascarponemousse med mango-/ananaskompot og lakridscrumble

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 6
- Tid
- 30 min + 120 min
Tilberedning
- Lakridscrumble: Bland alle ingredienserne sammen med fingrene, indtil dejen smuldrer. Husk, at smørret skal være koldt.
- Læg crumbledejen på en bageplade med bagepapir og bag den ved 180 grader i 10-15 minutter.
- Mango- og ananaskompot: Varm saften til 40 grader.
- Rør blandingen af sukker og pektin sammen. Tilsæt blandingen til saften.
- Når det koger, tilsæt ananas i tern. Lad det simre i 3-5 minutter. Hæld på 6 glas og lad det køle ned.
- I en skål varmes æggehvider og sukker i vandbad, indtil sukkeret er smeltet. Tage skålen ud af vandbadet og pisk det stift. Vend flormelis i marengsmassen.
- Mascarponemousse: Varm mælken, tilsæt espressokaffe og smelt gelatinen i. (Gelatinen skal blødgøres i koldt vand).
- Når blandingen er afkølet til 40 grader, hældes det i mascarponen og røres sammen.
- Tilsæt de italienske marengs og derefter den piskede flødeskum.
- Hæld moussen i glassene over kompotten og sæt på køl.
- Pynt med lakridscrumble og friske blomster.