Mazarinkage med bær

16x9
Mazarinkage med bær. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
8
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. MARZARINKAGE: Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Ælt sukker og marcipangodt sammen ved håndkraft.
  3. Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt, så du hele tiden kan mærke, at der ikke er klumper i massen.
  4. Kom massen op i en skål, og tilsæt ét æg ad gangen under kraftig piskning med en elpisker. Pisk grundigt efter hvert æg.
  5. Rør kagemel i dejen.
  6. Fordel mazarindejen i en brownieform på cirka 26 x 26 centimeter, som er beklædt med bagepapir på bund og sider.
  7. Bag kagen i den varme ovn i 30-35 minutter, til den er lys karamelgylden på overfladen.
  8. Køl kagen helt af, inden der kommes chokolade på. Sæt den eventuelt i køleskabet natten over.
  9. CHOKOLADEOVERTRÆK: Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme.
  10. Rør hele tiden i chokoladen, mens den smelter. Så snart chokoladen er smeltet sammen, tager du skålen op af vandbadet og fordeler chokoladen på kagen i et supertyndt lag.
  11. Dekorér med friske bær, et drys flormelis og hakkede pistacienødder.
  12. Lav eventuelt nogle chokoladesnirkler, der pynter smukt på toppen inden servering.