Meatball-sub-sandwich

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
25 min + 60 min

Tilberedning

  1. MEATBALLS/KØDBOLLER: Bland kødet i en stor skål med hænderne (husk at vask hænderne).
  2. Tilsæt rasp, basilikum, persille, salt, hvidløg og peber (bland godt).
  3. Riv det daggamle brød i stykker og læg det i blød i mælken.
  4. Tilsæt brødet til farsen og bland det i.
  5. Tilsæt osten og 1 spsk af det overskydende mælk (bland godt).
  6. Film skålen og sæt på køl.
  7. Form herefter små kødboller med en is-ske – så bliver de lige store.
  8. Kom dem på en ovnplade med bagepapir og kom dem på køl i 10 minutter (så sætter farsen og væden sig).
  9. Tænd ovnen på 190 grader.
  10. Bag kødbollerne i ca. 30 minutter.
  11. Vend kødbollerne efter 15 minutter (Du kan også stege dem på en pande. Så er det varm olie og steg til de er gennemstegt)
  12. TOMATSAUCE: Dræn tomaterne i fem minutter (det gør du nemmest med en si).
  13. Gem tomatsaften.
  14. Varm olien i en pande.
  15. Tilsæt hvidløg, når olien er varm.
  16. Steg det ca. 5 minutter eller til de er gyldne (må ikke brænde sort!)
  17. Tilsæt basilikum, persille, salt og peber.
  18. Kog i ca. et halvt minut.
  19. Tilsæt de drænede tomater (hvis tomaterne ikke er hakkede, så skal du knuse dem med hænderne, når du tilsætter dem).
  20. Skru op for varmen og lad det hele koge igennem ca. 5 minutter.
  21. Skru ned og lad det hele simre 10 minutter.
  22. Tilsæt herefter tomatsaften og kog det op.
  23. Lad det koge i ca. 12 minutter (væden skal koge godt ind).
  24. Sluk for varmen og lad hvile mindst en time.
  25. Varm kødbollerne i tomatsaucen – gerne 10-15 minutter til de er gennemvarme.
  26. BRØDET: Del brødet.
  27. Fordel skiverne af ost på de åbne flader af brødet.
  28. Kom dem i den varme ovn og lad osten smelte (den må gerne bliver lidt gylden på overfladen).
  29. Kom lidt af tomatsaucen i bunden af sandwichen.
  30. Fyld kødboller i sandwichen.
  31. Top med tomatsauce, revet ost og hakket persille.
  32. Der kan med fordel serveres friske fritter til og en tomatsalat eller lidt frisk grøn salat.