Mexicanske birria-tacos med pico de gallo

16x9
Mexicanske birria tacos med pico de gallo. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
180 min + 30 min

Tilberedning

  1. BIRRIA-SAUCE: Skær toppen af de tørrede chilier, og sørg for, at der ikke er nogen kerner tilbage i dem.
  2. Kom lidt olie i en gryde, og rist chilierne ved medium varme i 2-3 minutter.
  3. Tilsæt løg, hvidløg samt alle de tørrede krydderier i samme gryden, og rist yderligere i 2-3 minutter ved medium varme.
  4. Skær tomaterne ud i mindre stykker, og tilsæt dem i gryden sammen med tomatpure.
  5. Kom fond og æbleeddike i gryden, og lad det stå og småsimre i 15-20 minutter, til tomaterne er helt møre.
  6. Tag laurbærbladene op af gryden, og smid dem ud.
  7. Blend tomatsaucen, til den er helt glat. Du kan eventuelt presse den gennem en sigte for at være sikker på, at den er helt glat.
  8. Smag til med salt.
  9. PICO DE GALLO (GROV TOMATSALSA): Hvis du har tørrede sorte bønner, skal de stå i blød natten over og derefter koges i letsaltet vand. Hvis man har købt allerede tilberedte bønner, skylles de blot i koldt vand.
  10. De resterende ingredienser hakkes/skæres i små tern på 1 x 1 centimeter. Smag til med limesaft, salt, olivenolie og sort peber.
  11. OKSEKØD TIL BIRRIA-TACOS: Du kan bruge mange forskellige stykker oksekød. I den her opskrift har jeg valgt at bruge osso buco, som er en udskæring fra skanken. Det vigtigste er, at kødet er helt mørt og bliver tilberedt i birria-saucen.
  12. Tag din osso buco, og lav et lille snit otte forskellige steder rundt i kanten. Hvis man ikke gør det, vil den løfte sig fra panden, når du bruner kødet af, og derfor ikke få en flot stegeskorpe.
  13. Kom olie på en pande, og steg dem på hver side, til de er helt gyldne.
  14. Kom de brune osso buco op i en gryde, og dæk dem helt til med birria-saucen. Hvis de ikke er dækket helt til, så kom lidt ekstra vand i gryden.
  15. Lad det stå og småsimre i cirka 3 timer, til kødet er mørt (er du i god tid, så lad kødet køle af i saucen).
  16. Sigt saucen gennem en sigte, og hak kødet ud i små stykker.
  17. Smag saucen til.
  18. STEGTE PADRON OG ØSTERSHATTE: Kom padron-peberfrugterne i et ildfast fad, og vend dem med lidt olivenolie og salt.
  19. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 7-9 minutter, til de bliver gyldne.
  20. Lad padron køle lidt af, skær derefter stilken væk, og fjern de værste små kerner.
  21. Tag østershattene, og riv dem i aflange stykker med fingrene.
  22. Steg dem i lidt olie på en pande, til de bliver let gyldne.
  23. BIRRIA-TACOS MED OKSEKØD: Tag en pande frem, og lun birria-saucen i en gryde.
  24. Kom en af majstortillaerne ned i saucen og direkte op på en mellemvarm pande.
  25. Kom ost, oksekød og hakket rødløg på halvdelen af tortillaen.
  26. Vip den anden halvdel ovenpå fyldet, så det ligner en taco.
  27. Steg den, til den bliver gylden efter 2-3 minutter.
  28. Vend den om, og steg den gylden på den modsatte side.
  29. BIRRIA-TACOS MED ØSTERSHATTE OG PADRON-PEBERFRUGTER: Tag en pande frem, og lun birria-saucen i en gryde.
  30. Kom en af majstortillaerne ned i sauce og direkte op på en mellemvarm pande.
  31. Kom lidt af de stegte østershatte, padron-peberfrugter og ost på halvdelen af tortillaen.
  32. Vip den anden halvdel ovenpå fyldet, så det ligner en taco.
  33. Steg den, til den bliver gylden efter 2-3 minutter.
  34. Vend den om, og steg den gylden på den modsatte side.
  35. ANRETNING: Kom pico de gallo i en lille skål.
  36. Hæld birria-saucen op i en lille skål (to skåle, hvis man har lavet vegetarisk og den med kød), og kom hakket forårsløg og koriander på toppen. Man skal bruge saucen til at dyppe sine tacos i. Det fungerer bedst, hvis man har sin egen skål.
  37. Kom de stegte tacos på tallerkenen, og drys med lidt hakket forårsløg og koriander på toppen. Serveres med frisk lime ved siden af.