Mini Pecan Pies

16x9
Mini Pecan Pies Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8

Tilberedning

  1. MØRDEJ: Bland mel, sukker, salt og vaniljekornene i en stor skål.
  2. Skær smørret i terninger og drys dem ovenpå de tørre ingredienser. Det er vigtigt, at dine hænder ikke smelter smørret eller gør det for blødt. Brug derfor en pastry blender eller en gaffel til at hakke smørret ud i melet, indtil du har en krummet masse
  3. Hæld det iskolde vand i lidt ad gangen imens dejen samles med en ske eller en spatula. Pres dejen op ad kanterne, indtil den er samlet - sørg dog for ikke at mase al smørret
  4. Når dejen er samlet, deles den op i to kugler, gøres flade og pakkes ind i film. Laver du to tærter, kan den ene kugle fryses ned
  5. Læg din(e) kugle(r) på køl i ca. 1 time
  6. Nu er kuglen klar til at blive rullet ud på et meldrysset bord og bruges til hvilken som helst søde tærte, du kunne tænke dig.
  7. FYLD: Forvarm ovnen til 175 grader
  8. Bred pekannødderne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen i 10 minutter. Vend gerne i dem efter 5 minutter, så de bliver blandet
  9. Når nødderne er færdige, hakkes halvdelen af dem groft, og den anden halvdel forbliver hele
  10. I en lille gryde blandes smør, muscovadosukker, sirup og salt. Lad det koge op og derefter simre i 2 minutter under omrøring
  11. Tag gryden af varmen, og rør de hakkede og hele pekannødder i sammen med æblecidereddike og vaniljeekstrakt
  12. Stil fyldet til side og lad det køle i 5-10 minutter
  13. Når fyldet er kølet af, tilsættes æggene ét ad gangen under omrøring så det hele bliver godt blandet. Sæt det herefter til side
  14. Hvis ikke mørdejen er rullet ud, gøres dette nu på et meldrysset bord. Dejen skal være en smule større end tærteformene
  15. Beklæd tærteformene med dejen, og fold den overskydende dej ind under kanten på sig selv. Gentag på alle 4 tærter
  16. Hæld pekannøddefyldet i tærteformene, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter. Tærterne er færdige, når kanterne af fyldet er hævet godt op og midten er fast udenpå, men stadig lidt wobbly i midten. Tærterne vil hæve i midten, men bare rolig - de falder ned og bliver fast når den køler af
  17. Tag tærterne ud og lad dem køle i 30 minutter. Server dem gerne lune med en klat creme fraiche eller flødeskum til.