Livsstil

Miso ramen med svampe, bambusskud og sojaæg

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
2
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. FOND: Start med at sætte fonden over med de tørrede shiitake svampe, kombu-tangen og et halvt stykke forårsløg i 1 liter vand. Varm det op ved middel varme.
  2. Riv ingefær fint på et rivejern, hak løget fint, og sæt miso og sesam klar.
  3. SOJAÆG: Læg to æg i kogende vand, og kog dem i syv minutter. Derefter køles de af og pilles i koldt vand
  4. Bland soja, mirin og vand i en lille frysepose, og kom derefter æggene i blandingen. Sæt dem på køl, så de kan marinere.
  5. FOND: Varm en gryde op med 1 spiseske sesamolie. Kom ingefær og løg i, og steg kort. Tilsæt derefter black bean garlic-sauce, miso og sesam.
  6. Fonden med svampene sies, så kun væsken er tilbage, hvorefter den tilsættes i gryden med de stegte løg, ingefær og black bean garlic-sauce. Sørg for, at misoen er pisket godt ud i fonden. Gem gerne svampene til topping.
  7. BAMBUSSKUD: Skær bambusskuddene ud i grove stykker, og steg dem i sesamolie på en stor pande i cirka 5 minutter.
  8. Tilsæt 100 milliliter kyllingefond til bambusskuddene efterfulgt af 2 spiseskeer soja, sake og mirin samt 2-4 dråber rayu chiliolie.
  9. Lad det simrer under låg i cirka 5-7 minutter.
  10. SAMLING AF RETTEN: Sæt vand over til ramen-nudlerne, og skær forårsløg fint til topping.
  11. Når nudlerne er kogt, anrettes først disse i ramen-skåle, og derefter kommes fonden over nudlerne. Til sidst pyntes og toppes retten med bambusskud, halverede sojaæg, rigeligt med forårsløg og shiitake svampene fra fonden.