Mørbradgryde

16x9
Michael Museths mørbradgryde. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. MØRBRADGRYDE MED BACON: Mørbraden skæres i små stykker
  2. Brun smør i en gryde, vend de smør skiver af mørbrad i mel og svits svinekødet af på alle sider
  3. Tag op ad gryden
  4. Brun bacon af, når det begynder at blive gyldent, så tilsættes løg, hvidløg og svampe
  5. Rist det hele godt af
  6. Til sidst krydres med paprika
  7. Lad det blive varmet godt igennem sammen med fyldet
  8. Rør godt rundt under mellem varme
  9. Tilsæt vand og lad koge godt igennem. Ca. 20 minutter før servering tilsættes tomatkoncentrat, pølser i små stykker og fløde
  10. Lad koge indtil fløde begynder at tykne.
  11. RIS: Kog risen op sammen med salt (Husk altid låg på gryden)
  12. Når risen koger skal de have 7 minutter
  13. Rør rundt et par gange undervejs og til slut
  14. Når de har fået 7 minutter, tages gryden af blus og skal trække ca. 15-20 minutter
  15. Vend risen rundt når ca. halvdelen af tiden er gået
  16. Så er der perfekte ris. Rør rundt før servering.
  17. SYLTEDE RØDBEDER: Skær rødbeder i tynde skiver, eller små tern
  18. Kog edikke og sukker op sammen med timian og anis, så sukker bliver opløst.
  19. Smag til
  20. Kog rødbederne op i lagen i 5-10 minutter og lad stå i 10-20 minutter.