Mørk chokoladekage

16x9
Nikolaos Strangas' mørke chokoladekage. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. MØRK CHOKOLADEKAGE: Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Varm herefter mælk og olie op til 80 grader i en gryde.
  3. Bland ægget sammen med de tørre ingredienser, brug et piskeris. Hæld efterfølgende mælkeblandingen i skålen og bland det hele godt sammen.
  4. Hak den mørke chokolade i små stykker og bland denne i dejen.
  5. Dejen hældes herefter over i badepande eller en springform, så tykkelsen er cirka 2 centimeter. Bages ved 155 grader i cirka 8-10 minutter (afhængigt af ovnen).
  6. CHOKOLADE GANACHE: Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikrobølgeovn. Kom piskefløden i en gryde sammen med honning og bring det i kog.
  7. Hæld langsomt piskefløden ned midt i den smeltede chokolade, imens du rører rundt.
  8. Pisk derefter ganachen godt sammen med en håndmikser.
  9. Når kagen er kølet lidt af (må gerne være lun), hældes ganachen ud over kagen.
  10. Herefter nedkøles kagen i køleskabet.
  11. KARAMELLISERET KAKAO NIBS: Lav en karamel. Hæld vand og sukker på en pande og varm op til 118 grader.
  12. Tilfør kakao nibs og miks kontinuerligt, indtil de er karamelliseret.
  13. Hæld herefter nibsene over på en silikone måtte og lad dem køle af.