Molee, Indisk fiskekarry med naanbrød

16x9
Molee, Indisk fiskekarry med naanbrød Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Varm olien op på en pande eller i en stor støbejernsgryde.
  2. Steg løgene i olien indtil de er ”klare og gennemsigtige”.
  3. Kom herefter hvidløg, chili, garam masala, nelliker og karryblade ved løgene.
  4. Lad det sautere godt igennem i cirka fem minutter.
  5. Kom herefter kokosmælken på og kog op.
  6. Lad saucen simre og reducere i cirka 20 minutter ved svag varme. Smag saucen til med salt.
  7. Kog saucen op på ny, og tilsæt nu fisken samt spidskålen.
  8. Tilbered indtil fisken er færdig. Kom så ærterne på, og server retten pyntet med koriander og mynte.
  9. Serveres med Naanbrød.
  10. EKSTRA: sådan laver du din egen Garam Masala
  11. Alle ingredienser ristes på en tør pande ved høj varme indtil det dufter dejligt i køkkenet.
  12. Blandingen køles ned, og mordes fint i en morter eller på en kaffemølle.
  13. NAANBRØD: Kom tørgær og salt i det lunkne vand, og rør rundt.
  14. Kom melet i lidt efter lidt. Når alt melet er æltet i dejen, æltes den i cirka ti minutter.
  15. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
  16. Herefter formes der boller på cirka 50 gram af dejen.
  17. Bollerne udrulles så tyndt som muligt på et melet bord.
  18. Herefter steges de på en tør pande ved hård varme indtil den hæver op og bliver gyldne.
  19. Fladbrødene kan med fordel pensles med smeltet smør lige inden servering.