Monkey Bread

16x9
Monkey Bread Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
12
Tid
20 min + 55 min

Tilberedning

  1. MONKEY BREAD: I en stor skål blander du hvedemel, sukker, bagepulver og salt. Vend nu dit kolde smør skåret i tern i melblandingen og hak med en mørdejshakker eller en gaffel til smørret er på størrelse med ærter.
  2. Lav en fordybning i midten og hæld dit kærnemælk i midten.
  3. Med en spatula elder hænderne samler du dejen, til der ikke er tørre lommer, dejen skal være lidt klistret.
  4. Tilsæt gerne en ekstra spsk kærnemælk ad gangen til den samles og er lidt klistret.
  5. Når dejen har den rette konsistent trykker du den ud i en rektangel på et meldrysset bord til den er 1.5 cm høj, nu folder du siderne henover hinanden, til den er i 3 lag, og herefter drejer.
  6. Du tager dej og folder den en gang på midten, pak den i film og læg den på køl, mens du laver fyldet.
  7. Tænd din ovn på 180 grader alm luft.
  8. I en lille gryde smelter du smørret.
  9. Når det er smeltet, tilsætter du vaniljeekstrakt i en skål og blander muscovadosukker, sukker, kanel og salt.
  10. Sæt til side.
  11. Tag din dej ud af køleskabet og på et meldrysset bord ruller eller presser du den ud til den er 20X30 cm rektangel.
  12. Med en kniv skærer du skrå striber og derefter vandrette striber, til du har små 'chunks' (klumper) ca 3 cm i kanterne. Dette behøver ikke være perfekt.
  13. Tag din form og smør den med en masse smør.
  14. Nu tager du dine små dejklumper, ca 2 ad gangen og dypper dem i det smeltet smør, drypper overskydende af og rul dem i kanelsukkeret og placer dem i din smurte bageform, gentag til de ligger lige fordelt i hele formen.
  15. Den kan godt boble over under bagning, så lig et stykke bagepapir på en bageplade, og sæt dit monkey bread i ovnen og bag i 45-50 minutter, til det bobler i kanterne og bouncer lidt tilbage, når du trykker på den.
  16. Lad den hvile i formen i 5 minutter, inden den vendes ud.
  17. Server som den er, eller bland ingredienser til glasuren og hæld udover i striber.