Mormors fiskefrikadeller

16x9
Mormors fiskefrikadeller Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. Put fisken i en foodprocessor sammen med et godt nip salt, og giv den så en ordentlig snurretur, til den er trukket lang og sej.
  2. Flyt farsen over i en røremaskine med dejspade, og put så flæsk i foodprocessoren, og kør også den til en fin fars.
  3. Rør nu flæsk og fisk sammen i et par minutter.
  4. Imens kører du løg og æg sammen i processoren.
  5. Tilsæt nu æg- og løgblandingen sammen med gryn.
  6. Lad det blive rørt godt sammen, og tilsæt så fløde lidt efter lidt, imens du holder godt øje med konsistensen. Den skal være glat og lækker. Let våd uden at flyde.
  7. Slut af med salt og peber, og lad lige farsen trække i fem-ti minutter, før der steges, så havregrynene lige kan binde lidt væske.
  8. Steg i neutral rapsolie blandet med en klat smør.
  9. Husk at lave en ordentlig stegeskorpe, før du vender, ellers kan dellen være svær at vende uden at knække.
  10. Steg eventuelt færdig i ovnen, og server med purløgssovs, kartofler, dampet spidskål og agurkesalat.