Mos af søde kartofler med ahornsirup

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Forvarm din ovn til 175 grader.
  2. Brug en gaffel til at prikke de søde kartofler flere steder, og læg dem i en bradepande eller fad. Nu bages de, til de helt møre. Tjek for en sikkerheds skyld med en gaffel. Det tager normalt 1 time og 15 minutter.
  3. Lad dem efterfølgende køle af, så man ikke brænder sig på dem.
  4. I mellemtiden kan du smelte smørret i en gryde ved lav eller jævn varme. Rør ahornssiruppen i. Bring det hurtigt i kog, og tag det så af varmen igen. Læg et låg over for at holde det varmt.
  5. Halvér kartoflerne, og grav indmaden ud, og kom det op i en stor skål. Mos kødet, og rør den sammen med smørblandingen med den lune mælk.
  6. Mos det godt sammen og smag til med salt og peber.
  7. Anret den søde mos i skål og servér straks.