Livsstil

Moules frites med hjemmelavet fritter

Sværhedsgrad
Mellem
Tid
30 min + 35 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Rens muslingerne. De muslinger der er lukket når du har dampet dem, sorteres fra – dette er vigtigt at huske!
  2. Kartoflerne tørres og friteres ved medium varme, hvorefter der skrues yderligere op for varmen, så de bliver gyldne. Drysses med groft salt bagefter.
  3. FRITTER: Fedt og olie varmes op på en pande. Lad de store fritter svømme rundt nede i fedtstoffet og steg dem gyldne. Krydr med groft salt. Du kan evt. krydre med andet som chili, røget salt, sellerisalt eller cayennepeber.
  4. KOLD ESTRAGON-SELLERI MAYO: Pasteuriserede æggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike piskes sammen i en skål. Tip: hold skålen på skrå og pisk imens rapsolie hældes i, i en tynd stråle. Bliv ved med at piske indtil konsistensen er tyk. Bland estragon, selleri, løg og cornichons sammen, og smag til med salt, peber og citron.