Moussaka med tomatsauce og smeltet ost

16x9
Moussaka med tomatsauce og smeltet os. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELMOS: Kartoflerne skrælles og koges møre.
  2. Smør, mælk, hvidløg og timian koges op og lad det småsimre.
  3. Dræn kartoflerne godt fra vand og mos dem.
  4. Sigt mælk/smør og rør det i kartoflerne lidt ad gangen.
  5. Smag til med salt.
  6. TOMATSAUCE: Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie.
  7. Skær løg og tomat i tern og kom dem i gryden til baconen og lade det sautere.
  8. Kom muskatnød, spidskommen, cayennepeber, timian og hakket hvidløg på og rist krydderierne godt af.
  9. Kom hvidvinseddike på og lad det koge lidt ind.
  10. Kom de hakkede tomater og tomatkoncentrat på og lade det koge lidt ind.
  11. Blend det med en stavblender og smag til med salt.
  12. AUBERGINER: Auberginer halveres på langs og læg dem med skæresiden nedad. Skær riller i auberginen (ca. ½ cm mellem hver). Skær ikke auberginen helt igennem. Del auberginen i to på den korte led.
  13. Krydr med lidt salt og citronsaft mellem hvert lag.
  14. KØDFYLD: Urter vaskes, tørres og hakkes.
  15. Løg og hvidløg hakkes fint.
  16. Mix oksekød med salt, løgpulver, cayennepeber, citronskal og æg. Kom de hakkede urter og løg i.
  17. Kom lidt fars imellem hvert lag på auberginen.
  18. EKSTRA TILBEHØR OG TILBEREDNING: Kom kartoffelmosen i et ildfast fad.
  19. Læg auberginerne ovenpå kartoffelmosen.
  20. Kom tomatsaucen over.
  21. Riv en masse ost udover.
  22. Kom fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min. (eller til du synes den er gennembagt)