Muslinger i egen saft

16x9
Muslinger i egen saft. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
15 min

Tilberedning

  1. BLÅMUSLINGER: Klargør blåmuslingerne. Hak og snit løg og hvidløg. Pluk en god portion frisk dild, og del citronen i to.
  2. Varm olien til høj varme i en stor gryde, og svits hurtigt løg, hvidløg og chiliflager heri.
  3. Smid de rensede muslinger i, og sæt låg på. Lad muslingerne dampe i 5-6 minutter, mens du i ny og næ ryster gryden godt.
  4. 1 minut før muslingerne er færdige, tilsættes det meste af dilden, og saften fra den ene halvdel af citronen vrides over.
  5. Så snart muslingerne er dampet færdige, pyntes der med den resterende dild, og der smages til med yderligere citronsaft og salt.
  6. TIP: Det bliver næsten ikke mere simpelt! Nyd muslingerne med fingrene, og fat en ske til at slubre løs af den lækre muslingesaft.