Når slagteren spiser kødfri - Melanzane a la Parmigiana - auberginer i fad med tomatsauce, ost og basilikum

16x9
Michael Museths melanzane a la parmigiana Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min + 40 min

Tilberedning

  1. TOMATSAUCE: Steg hvidløgene i den varme olie.
  2. Når de er gyldne, så tilsættes tomaterne.
  3. Lad det koge op, og tilsæt derefter vin og sukker.
  4. Lad det simre, og tilsæt så tomatkoncentrat.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Saucen må gerne simre i en lille halv time.
  7. Den kommer også i ovnen bagefter, derfor koger vi den ikke helt ind, vi vil gerne behold væden.
  8. FYLD: Auberginerne skæres i skiver eller på langs. Jeg foretrækker skiver, de er nemmere at portioner når retten er færdig.
  9. Salt dem let med fin salt, og lad dem stå i ca. 20 minutter.
  10. Fjern saltet, og dup skiverne med lidt køkkenrulle.
  11. Steg skiverne sprøde i olie på begge sider. De kan godt suge en del olie, det skal du ikke blive nervøs over.
  12. OST: Riv parmesanosten - jeg river den groft på et rivejern.
  13. Pluk mozzarellakuglerne i små stykker.
  14. Basilikummen plukkes i blade.
  15. Som auberginerne bliver stegt færdig, kommes de i et ildfast fad med de andre ingredienser.
  16. Start med lidt tomatsauce i bunden allerførst, dernæst de sprøde auberginer, tomatsauce, mozzarella og basilikum.
  17. Sådan fortsætter du, til du ikke har mere aubergine.
  18. Til slut toppes der med tomatsauce, mozzarella, parmesan og lidt basilikum.
  19. Retten dækkes med bagepapir, og bages først 20 minutter ved 200 grader.
  20. Herefter fjernes bagepapir, og rettes bages færdig. Det tager ca. 15-20 minutter.
  21. Mærk efter med en gaffel. Der må ikke være for meget modstand i auberginerne.
  22. Serveres sammen med lidt brød og evt. tandsmør.