Nem kimichi

16x9
Nem kimichi. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark

Tilberedning

  1. NEM KIMCHI: Skær kålen i grove stykker.
  2. Rør 1 deciliter salt med 6 deciliter vand, til saltet er nogenlunde opløst.
  3. Vend kålen med saltlagen. Vend det hele forsigtigt, men grundigt sammen, så kålen er saltet over det hele – og lad kålen stå i 2 timer. 
  4. Snit forårsløgene. Skyl kålen 2-3 gange, og lad den dryppe helt af. 
  5. KRYDDERIBLANDING: Rør gochugarau med fiskesauce, hvidløg, ingefær og sukker til den tæt masse.
  6. KIMICHI: Vend kål og forårsløg med krydderierne i en stor skål. Være sikker på, at alt er dækket af chilien.
  7. Kom kimchi på et skoldet glas, og skyl skålen med 0,5 deciliter koldt vand. Hæld lagen over kimchien.
  8. Lad glasset stå på bordet med låget på klem i 2-3 dage - eller op til 5-7 dage, hvis du vil have den endnu mere fermenteret.
  9. Luk glasset tæt og sæt det på køl indtil brug.
  10. Kimchien er klar til brug og holder sig i 1-2 måneder på køl.