Gorm's Mortadella Pizza

16x9
Nordic Mortadella – Gorm’s Mortadella Pizza. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
1
Tid
20 min

Tilberedning

  1. Indstil ovnen på over- og undervarme – uden varmluft.
  2. Rør fløde og rygeost sammen til en luftig skum, og smag til med salt og peber.
  3. Blend olie og ramsløg sammen (gem fire blade til pizzaen). Blend gerne i tre-fire minutter, så olien bliver flot og grøn. Du kan eventuelt sigte olien igennem et klæde, hvis den skal være restaurantpæn, men du behøver ikke.
  4. Skræl dine asparges, og skær den seje bund af tre-fire centimeter fra bunden.
  5. Skær hvide asparges i skrå, én centimeter tykke skiver.
  6. Slå ægget ud midt på pizzaen.
  7. Pynt med ramsløg, og husk især at dække æggeblommen med ramsløg, så den er beskyttet.
  8. Skær grønne asparges i skiver af tre-fem millimeter, og vend dem i ramsløgsolien.
  9. Rul dejen ud til cirka 30 centimeter.
  10. Fordel mozzarella på pizzaen.
  11. Fordel 10-12 dutter rygeost på pizzaen.
  12. Fordel skiver af hvide asparges på pizzaen.
  13. Dryp med lidt olivenolie.
  14. Put i ovnen i cirka fem-seks minutter, indtil skorpen er gylden og sprød.
  15. Drys med salt og peber.
  16. Læg tre-fire flotte skiver mortadella på.
  17. Dryp med grønne asparges i ramsløgsolie.
  18. Værsgo – den vildeste mortadella-aspargespizza i verden.