Nudler med culottesteg, porre, broccolistok og andet grønt

16x9
Nudler med culottesteg, porre, broccolistok og andet grønt Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
15 min + 30 min

Tilberedning

  1. CULOTTE: Krydr culotten godt med salt og peber, og hvis du har tid til at lade den trække i en times tid eller natten over, er det skønt. Hvis ikke, er det også okay.
  2. Rids fedtet i små tern. Steg culotten af på alle sider, til den er flot gylden. Tilsæt et par fed hvidløg i skiver, den hvide del af porren og en dusk frisk timian samt en kop vand på panden, og smid stegen i ovnen.
  3. Skru op på 250 grader varmluft.
  4. Lad stegen få en over nakken, til den har kernetemperatur på 50 grader. Sluk ovnen, og lad den hvile i 20 minutter derinde.
  5. Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter mere – den burde være rosa nu og have nået en kernetemperatur på 60 grader.
  6. GRØNT: Skær squash i grove tern, og salt den let, så den smider lidt væske.
  7. Varm 4-5 spiseskeer olie op i en stor grydewok. Tip: Brug gerne lidt ristet sesamolie, hvis du har.
  8. Steg squash godt af, til den bliver gylden – eventuelt over to omgange. Når squashen er stegt gylden, tilsættes rød karry, og der vendes en omgang.
  9. Så kommer resten af grøntsagerne i, og man vender det under høj varme et par gange, til de lige falder lidt sammen.
  10. Tilsæt nu kokosmælk, saft fra 1 hel lime og fish sauce. Lad det hele dampe ind.
  11. Kog nudler imens.
  12. Før servering vendes culotten i tynde strimler/skiver ned til grøntsagerne.
  13. Det er en smagssag, om man vender nudler og wok sammen og serverer sådan, eller om man holder det hver for sig.
  14. OBS: Rester af denne her ret er virkeligt gode som nudelsalat i madpakken næste dag.