Nytårsdessert: Kokos og passionsfrugt

16x9
Kokos og passionsfrugt Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. KOKOSNØDDER: Kokosnødden saves forsigtigt over på den vandrette led.
  2. Skær med en urtekniv kokosnødden fri fra skallen. Skyl skallen og lad dem tørre godt.
  3. Selve kokosnødden rives og ristes gylden i ovnen ved 150 grader i 7-10 min.
  4. KOKOSMOUSSE MED PASSIONSFRUGTGELÉ: Husblas sættes i blød i koldt vand og sættes til side.
  5. Kokosmælk og ristet kokos varmes op til kogepunktet. Sigt massen, og køl den ned.
  6. Tilføj Malibu.
  7. Det frasigtede kokosmel smøres ud på et stykke bageparir og tørres i ovnen ved 60 grader. Dette bliver til kokosflager, der senere bruges til pynt.
  8. Sukker og æggehvider piskes til marengs og sættes til side.
  9. Fløden piskes let og sættes til side.
  10. Husblassen drænes og smeltes, hvorefter den blandes med kokosmælken.
  11. Vend kokosblandingen med marengs, og vend derefter med fløden.
  12. Kom lidt passionsfrugtgelé i bunden af skallen. Kom herefter kokos moussen oven på - ca en cm fra kanten.
  13. Kom skallerne på køl.
  14. PASSIONSFRUGTGELÉ: Kog passionsfrugtpure og vand op med sukker.
  15. Kom ager-ager-pulver i, og lad det små simre i 2-3 min.
  16. Kom massen i en flad beholder og sæt på køl.
  17. Når massen er blevet hel kold og har sat sig, blendes massen helt fin og kommes i en sprøjtepose.
  18. BRÆNDT HVID CHOKOLADE: Smelt chokoladen forsigtigt.
  19. Kom den ud på bagepapir i et jævnt lag.
  20. Bag den ved 150 grader i ca. 8 min., til det er gyldent.
  21. Lad det køle helt af og knus det.