Nytårsforret: Kammusling og jordskokker

16x9
Kammusling og jordskokker Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. STEGTE KAMMUSLINGER: Aalt kammuslingerne let.
  2. Steg kammuslingerne ved HØJ varme i ca. 1 minut på hver side.
  3. Kom en klat smør på panden, lad det ”bruse af” og vend kammuslingerne kort i smørret.
  4. Tag kammuslingerne af panden, og lad dem dryppe godt af.
  5. JORDSKOKKECHIPS: Skrub jordskokkerne rene.
  6. Varm olien op til ca. 150° i en gryde.
  7. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver.
  8. Fritér dem i olien til de er gyldne, og læg dem på fedtsugende papir. Drys med salt.
  9. JORDSKOKKEPURÉ: Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i mindre stykker.
  10. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra.
  11. Blend jordskokkerne til en hel fin puré med fløde og smør. Smag til med salt og citronsaft.
  12. RÅ JORDSKOKKER: Skrub jordskokkerne godt. Skær dem tyndt på et mandolinjern eller så tyndt som muligt med en kniv.
  13. Læg dem i isvand.
  14. BRUNET SMØR MED HASSELNØDDER, JORDSKOKKER, ÆBLER OG PERSILLE: kom smørret i en gryde, og lad det smelte/brune til ca. 145 grader. Det får en nøddeagtig duft.
  15. Sigt forsigt smørret over i en ny gryde.
  16. Jordskokker og æble skæres i fine tern.
  17. Persille, skalotteløg og hvidløg skæres fint. Riv citronskal i, og bland det godt sammen.
  18. Lige inden servering lunes det brunede smør forsigtigt op. Kom jordskokketern, æbletern, de ristede haselnødder og persillebladningen i.