Nytårsmad

16x9
Casper Sobczyks nytårsmad. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. OKSEMØRBRAD: Afparer oksemørbraden.
  2. Varm en pande op, kom neural olie på, og steg kødet godt af hele vejen rundt.
  3. Læg kødet på en rist med en bageplade under, og krydr kødet med salt.
  4. Vask timian, og læg på kødet. Knus hvidløget, og læg på, og til sidst skær smørret i skiver, og læg det på kødet.
  5. Kom kødet i en forvarmet ovn på 60 grader i to-en-halv til tre timer.
  6. FYLDTE PORTOBELLOSVAMPE: Tag 4 af portobellosvampene, og skær roden væk.
  7. Varm en pande op med neutral olie, og steg de 4 portobellosvampe hele på begge sider.
  8. Rens de øvrige svampe, og skær dem ud i mindre stykker. Skær skalotteløg, timian og hvidløg fint.
  9. Tag de hele portobellosvampe af panden, og krydr dem med lidt salt og peber. Læg dem i et ildfast fad.
  10. På samme pande steges de andre svampe godt af, tilsæt skalotteløg, timian og hvidløg, og lad det stege lidt med svampene.
  11. Kom smør på panden, og lade det stege godt af. Tag derefter af varmen.
  12. Hak estragon, og kom det i svampene. Riv citronskal i og krydr med salt og peber.
  13. Fyld de stegte svampe op i de stegte portobellosvampe.
  14. Lige inden servering skal de fyldte svampe en tur i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter.
  15. SVAMPESAUCE: Skalotteløg, timian, hvidløg og persillestilke skæres ud i mindre stykker og steges af i en gryde med neutral olie sammen med de rå svampe. Tilsæt 50 gram smør, peberkorn og tomatkoncentrat, og lad det stege godt af.
  16. Tilsæt rødvin, og lad det reducere til det halve, og kom derefter hønsefond på, og reducer det yderligere til cirka halvdelen.
  17. Stavblend fonden, og sigt den over i en ny gryde. Kom fløde ved, og lad det koge sammen. Kom de stegte svampe i saucen, og lad det varme godt igennem, jævn eventuelt saucen, hvis man ønsker en tykkere konsistens. Kom de sidste 50 gram smør i, og smag til med salt og eventuelt citronsaft.
  18. KNUSTE KARTOFLER: Kartoflerne koges møre.
  19. Imens skal persillen, skalotteløg og hvidløg hakkes meget fint og blandes. Revet citron skal i persilleblandingen.
  20. Osten rives.
  21. Når kartoflerne er kogt møre, sigtes vandet fra og knuses med et piskeris. Kom smør, revet ost og de hakkede persilleblade i kartoflerne. Rør det godt sammen.
  22. Smag til med salt og friskrevet muskatnød.