Nytårsmad

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 90 min
Tilberedning
- OKSEMØRBRAD: Afparer oksemørbraden.
- Varm en pande op, kom neural olie på, og steg kødet godt af hele vejen rundt.
- Læg kødet på en rist med en bageplade under, og krydr kødet med salt.
- Vask timian, og læg på kødet. Knus hvidløget, og læg på, og til sidst skær smørret i skiver, og læg det på kødet.
- Kom kødet i en forvarmet ovn på 60 grader i to-en-halv til tre timer.
- FYLDTE PORTOBELLOSVAMPE: Tag 4 af portobellosvampene, og skær roden væk.
- Varm en pande op med neutral olie, og steg de 4 portobellosvampe hele på begge sider.
- Rens de øvrige svampe, og skær dem ud i mindre stykker. Skær skalotteløg, timian og hvidløg fint.
- Tag de hele portobellosvampe af panden, og krydr dem med lidt salt og peber. Læg dem i et ildfast fad.
- På samme pande steges de andre svampe godt af, tilsæt skalotteløg, timian og hvidløg, og lad det stege lidt med svampene.
- Kom smør på panden, og lade det stege godt af. Tag derefter af varmen.
- Hak estragon, og kom det i svampene. Riv citronskal i og krydr med salt og peber.
- Fyld de stegte svampe op i de stegte portobellosvampe.
- Lige inden servering skal de fyldte svampe en tur i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter.
- SVAMPESAUCE: Skalotteløg, timian, hvidløg og persillestilke skæres ud i mindre stykker og steges af i en gryde med neutral olie sammen med de rå svampe. Tilsæt 50 gram smør, peberkorn og tomatkoncentrat, og lad det stege godt af.
- Tilsæt rødvin, og lad det reducere til det halve, og kom derefter hønsefond på, og reducer det yderligere til cirka halvdelen.
- Stavblend fonden, og sigt den over i en ny gryde. Kom fløde ved, og lad det koge sammen. Kom de stegte svampe i saucen, og lad det varme godt igennem, jævn eventuelt saucen, hvis man ønsker en tykkere konsistens. Kom de sidste 50 gram smør i, og smag til med salt og eventuelt citronsaft.
- KNUSTE KARTOFLER: Kartoflerne koges møre.
- Imens skal persillen, skalotteløg og hvidløg hakkes meget fint og blandes. Revet citron skal i persilleblandingen.
- Osten rives.
- Når kartoflerne er kogt møre, sigtes vandet fra og knuses med et piskeris. Kom smør, revet ost og de hakkede persilleblade i kartoflerne. Rør det godt sammen.
- Smag til med salt og friskrevet muskatnød.