Øl braiseret rullesteg med svesker

16x9
Øl braiseret rullesteg med svesker. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. RULLESTEG OG SAUCE: Bred bryststykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager.
  2. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket.
  3. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen, mens den snøres fint hele vejen.
  4. Brun den i olie i en stegegryde på alle sider.
  5. Hæld ca. 3 dl øl ved, krydderurter og rodfrugterne og et par pillede løg.
  6. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time.
  7. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.
  8. Stegen tages op, og skyen sigtes.
  9. Skyen koges op og jævnes med maizena.
  10. Den jævnede sky farves med kulør og smages til med salt og peber, spædes evt. op med piskefløde.
  11. Serveres med kogte kartofler og surt.
  12. SYLTEDE ASIER: Skræl og rens asier fri for kerner og skær asierne i 1,5 cm tykkelse
  13. Kog syltelagen op og køl ned og kom asierne ned i lagen.
  14. Lad det sylte mindst 3 timer.