Ølandshvedevafler med confiteret andelår, spejlæg og sirup

16x9
Gorm Wiswehs ølandshvedevafler med confiteret andelår, spejlæg og sirup Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min + 30 min

Tilberedning

  1. Andelår: Put salt, timian, laurbærblade i en blender eller foodprocesser og kør til det hele er godt pulveriseret. (Det gør ikke noget der er lidt stilke hist og her.)
  2. Gnid andelårerne godt ind i urtesalten og stil dem koldt over nat til tørsprængning.
  3. Dagen efter skylles lårene fri for stilke og overskydende salt puttes i et passende fad med andefedtet.
  4. Dæk med stanniol eller andet låg. (and-et… fik I den?!!)
  5. Sæt i ovn ved 135 grader og confitér i 1½-2 timer. Tjek om lårene er møre inden du tager dem ud af ovnen.
  6. Lad dem trække i fedtet til de er ca 50 grader og tag dem så op, dryp fedt af og stil dem til side til videre afkøling. Stilles på køl hvis du ikke skal bruge dem med det samme.
  7. Ved servering steges lårene sprøde i rigeligt andefedt. OBS: Ikke salte lårene ved servering – de er jo salte i forvejen. (klassisk fejl)
  8. Vafler: Alle ingredienser på når smør puttes i en skål.
  9. Blend det hele sammen med en stavblender eller håndmikser.
  10. Tilsæt smeltet smør, når dejen er samlet, mens der røres.
  11. Lad dejen hvile i 10 min – 15 min.
  12. I mens hakkes grønkål groft og vendes i dejen.
  13. Så skal der spises: Bag vaflerne, anden steges sprød samtidig.
  14. Steg smilende spejlæg.
  15. Server med ahornsirup.