Østers, krabbeklør og jomfruhummer til sommerbordet

16x9
Østers, krabbeklør og jomfruhummer til sommerbordet. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 30 min

Tilberedning

  1. KOGTE KRABBEKLØR: Kom alt i en stor gryde undtagen krabbeklør, og bring det i kog.
  2. Tilsæt krabbeklør (tilsæt evt. lidt ekstra vand, så kløerne er dækket), og lad dem koge ca. 8 – 10 min.
  3. Sluk for gryden, og lad dem trÌkke i lagen i ca. 20 min. De kogte klør flÌkkes ved at slü hürdt med bagsiden af en spiseske.
  4. MAYONNAISE: Bland ĂŚggeblommerne med salt, sennep og eddike.
  5. Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med tabasco og peber. Du kan evt. tilsĂŚtte lidt hvidvinseddike, hvis du foretrĂŚkker din mayonnaise lidt mere syrlig.
  6. URTEMAYONNAISE: TilsĂŚt masser af friskhakket dild, lidt revet citronskal, citronsaft og friskkvĂŚrnet peber.
  7. GRILLEDE JOMFRUHUMMERE: FlĂŚk jomfruhummerne pĂĽ langs, og fjern tarmen.
  8. Bland hvidløg og olie sammen, og smør det pü hummerkødet. Krydr med salt og peber.
  9. Grill dem med skalsiden nedad i ca. 3 min., til kødet er fast - pas pü, at de ikke für for meget, sü de bliver smuldrede og tørre. Drys med persille, og server frisk citron til.
  10. Tips: Hvis det ikke er grillvejr kan jomfruhummerne grilles i ovnen – her lægges de med skalsiden nedad på en bradepande under grillen i ca. 2 - 3 min. Server med ristet eller grillet brød. På denne tid af året elsker jeg også at servere kogte nye danske kartofler til skaldyr.
  11. ØSTERS: VurdÊr selv, hvor mange østers, du vil bruge. Tag et viskestykke og en østerskniv. LÌg østersen med den flade side opad imellem viskestykket. Lad den spidse ende af østersen stikke ud.
  12. Hold godt fast med den ene hünd pü viskestykket. Stik østerskniven ind i revnen, der hvor hÌngslet sidder. Vrid let kniven fra side til side til du fornemmer et lille klik.
  13. SkÌr kødet fra den øverste skal. Løft den øverste skal af.
  14. SkÌr østersen fri af musklen. Fjern eventuelle skaldele. Lugt til den - den skal dufte frisk og godt af havvand. HÌld evt. det havvand fra, der findes i østersen. Østersen afgiver sin egen saft.
  15. Server med frisk citron eller lidt rødvinseddike tilsat lidt finthakket skalotteløg.