Østers med æble og skallotteløgsvinaigrette

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 30 min + 120 min
Tilberedning
- Kog eddike og sukker med 1 deciliter vand.
- Hak dine skalotteløg fint, og smid dem i.
- Når du skal åbne østers, er det vigtigt, at alt er klar, inden du begynder. Du skal have et fad eller en tallerken klar med knust is i til at sætte dine østers i.
- Har du ikke knust is, så kan du med fordel også bruge en smule fint salt blandet med lidt vand, så det klumper sammen, til at sætte dine østers i.
- Tag en klud eller et viskestykke, og fold det to gange på langs, så det er nemmere at håndtere østersen, hvis ikke man er vant til at åbne dem.
- Læg din østers på kluden/viskestykket med den 'spidse' ende af østersen ved enden af kluden, og brug resten til at lægge oven på østersen, så du kan holde den på plads.
- Stik kniven ind i den spidse ende, og rok kniven lidt frem og tilbage, imens du presser den ind i musklen. Når du mærker et lille pop, så har du åbnet din østers.
- Nu skal du have skåret lukkemusklen over. Følg toppen af din østersskal med kniven, indtil du mærker modstand. Det er musklen du skal skære over. Så har du frigjort den øverste skal.
- Gør det samme med den nederste del. Så har du skåret din østers fri og klar.
- Anret med skalotteløgsvinaigrette med fintsnittede æbler på toppen.