√ėsters med √¶ble og skallottel√łgsvinaigrette

16x9
√ėsters med √¶ble og skallottel√łgsvinaigrette. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. Kog eddike og sukker med 1 deciliter vand.
  2. Hak dine skalottel√łg fint, og smid dem i.
  3. N√•r du skal √•bne √łsters, er det vigtigt, at alt er klar, inden du begynder. Du skal have et fad eller en tallerken klar med knust is i til at s√¶tte dine √łsters i.
  4. Har du ikke knust is, s√• kan du med fordel ogs√• bruge en smule fint salt blandet med lidt vand, s√• det klumper sammen, til at s√¶tte dine √łsters i.
  5. Tag en klud eller et viskestykke, og fold det to gange p√• langs, s√• det er nemmere at h√•ndtere √łstersen, hvis ikke man er vant til at √•bne dem.
  6. L√¶g din √łsters p√• kluden/viskestykket med den 'spidse' ende af √łstersen ved enden af kluden, og brug resten til at l√¶gge oven p√• √łstersen, s√• du kan holde den p√• plads.
  7. Stik kniven ind i den spidse ende, og rok kniven lidt frem og tilbage, imens du presser den ind i musklen. N√•r du m√¶rker et lille pop, s√• har du √•bnet din √łsters.
  8. Nu skal du have sk√•ret lukkemusklen over. F√łlg toppen af din √łstersskal med kniven, indtil du m√¶rker modstand. Det er musklen du skal sk√¶re over. S√• har du frigjort den √łverste skal.
  9. G√łr det samme med den nederste del. S√• har du sk√•ret din √łsters fri og klar.
  10. Anret med skalottel√łgsvinaigrette med fintsnittede √¶bler p√• toppen.