Okonomiyaki

16x9
Okonomiyaki med dansk sommerkål, japansk mayonnaise, springløg, karse og katsuobushi hertil agurkesalat med ristet løg & syltet radiser med sake Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. Okonomiyaki (japanske pandekager): Rør dashi (grøntsagsbouillon), mel og æg sammen i en skål til en homogen masse. Lad dejen hvile i 10-15 minutter.
  2. Snit løg og hvidløg fint, og rist dem let gyldne i olie på en pande.
  3. Tilsæt de ristede hvidløg og løg i dejen
  4. Hak spidskål fint, og vend det ned i dejen sammen med en teske fint salt og en teske bagepulver.
  5. Kom olie på en pande, og varm panden godt op (den må gerne ryge lidt).
  6. Kom en stor skefuld af dejen på panden, så det ligner en tyk pandekage, og skru derefter ned på medium varme (hvis man vil lave med bacon, lægger man skiver af bacon oven på pandekagen, så når man vender pandekagen, steger man baconen sprød).
  7. Steg pandekagerne gyldne på begge sider (hvis du skal lave flere, kan man stege dem på panden og lune dem i ovnen, lige inden man skal spise, 160 grader i 10-12 minutter).
  8. Okonomiyaki-sauce: Bland alle ingredienserne sammen, og smag til med frisk limejuice.
  9. Opbevares på køl, og skal helst laves på dagen.
  10. Mayonnaise: Pisk æggeblomme og riseddike sammen.
  11. Kom olie i æggemassen stille og roligt, mens man pisker med et piskeris.
  12. Smag til med salt og sesamolie.
  13. Opbevares på køl.
  14. Syltede radiser med sake: Varm eddike, bouillon og sukker op i en gryde, så sukkeret bliver opløst.
  15. Lad syltelagen køle ned til stuetemperatur, og smag til med sake.
  16. Skyl radiserne for eventuel jord, og skær dem til i ønsket størrelse.
  17. Skyl dit sylte glas i atamon eller skyld glasset i kogende vand inden brug.
  18. Radiserne kommes i glasset og dækkes med syltelagen.
  19. Kom låg på glasset, og sæt det i køleskabet (kan holde sig på køl i op til seks måneder).
  20. Agurkesalat med ristede løg: Skær agurkerne i ønsket størrelse.
  21. Mas hvidløget gennem en hvidløgspresser, og kom det i en skål sammen med soya, salt, sukker, eddike og sesamolie.
  22. Vend dressingen sammen med agurkerne.
  23. Anret i en skål, drys med sesam og ristede løg.
  24. Anretning: Anret den stegte okonomiyaki på en tallerken.
  25. Fordel lidt mayonnaise på pandekagen, og drys med hakket forårsløg, ristet sesam, karse og katsuobushi.
  26. Okonomiyaki-sauce serveres i en lille skål.
  27. Agurkesalaten anrettes med sesam og ristede løg på toppen i en skål eller et fad.
  28. Syltede radiser anrettes i en lille skål, så man kan komme dem oven på sin pandekage.