Livsstil

Oksehaleragout

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min + 150 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE - GAMMELDAGS FACON: Salt oksehalerne og brun dem godt i en meget varm gryde. Tag dem op og læg dem på et fad.
  2. Fjern det meste af fedtet, kom tomatpureen i gryden og lad den svitse et minuts tid (for at trække lidt af bitterheden ud). Hæld så et par gode glas rødvin ved, som nu skal reduceres næsten helt væk.
  3. Kom halestykkerne tilbage i gryden, hæld vand eller fond ved, så det dækker, og bring i kog. Skru ned, og skum af over de næste 15-20 minutter. Hæld mere vand ved, så det stadig dækker. Kom så krydderurter i sammen med peberkornene. Lad gryden simre i 2-3 timer, indtil kødet er helt mørt.
  4. Lad halestykkerne køle så meget ned, at du kan holde på dem. Tag dem op, pil kødet fra og læg det til side. Fjern eventuelle store fedtstykker. Du kan også sagtens servere halestykkerne for gæsterne, så kan de selv pille kødet fra
  5. Reducer kogelagen til cirka halvdelen, blend den med en stavblender, og kom olivenolie ved, mens du blender, så sovsen tykner og bliver luftig. Smag til med salt, peber, sennep, et par skefulde tomatpure og lidt eddike. Kom det kødet tilbage i sovsen, og lad det varme igennem.
  6. FREMGANGSMÅDE - MED TRYKKOGER: Følg først fremgangsmåden under den gammeldags måde. Sæt så tryk på gryden, og lad den koge ved højt tryk i en god times tid. Lad trykket falde naturligt i løbet cirka 15-20 minutter. Reducer derefter kogelagen, og følg anvisningen ovenfor.
  7. PASTA: Bland alle ingredienser i en skål. Ælt det grundigt sammen og lad dejen hvile en halv time.
  8. Rul dejen tyndt ud. Rul den bagefter sammen som en roulade. Skær det i tynde bånd til tagliatelle.