Mad

Oksekødboller med pesto og fladbrød

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. OKSEKØDBOLLER: Miks pankorasp og fløde.
  2. Skær løg i fine tern og riv champignonerne groft. Pres hvidløg og karameliser det godt i neutral olie.
  3. Miks oksekød med æg og pankoblandingen.
  4. Kom de stegte løg-champignoner og hvidløg i kødet, og miks godt.
  5. Kom mozzarella, chili, persille, citron, spidskommen, salt og peber i. Miks det hele godt.
  6. PESTO: Blend det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
  7. KONFITEREDE HVIDLØG: Halver hvidløgene og kom dem i et ildfastfad.
  8. Bank timian og rosmarin kviste, og kom dem ved hvidløgene.
  9. Halver citronen og kom den ned i fadet til hvidløgene.
  10. Dæk hvidløgene med neutral olie.
  11. Læg låg på fadet eller dæk det med bagepapir.
  12. Kom dem i ovnen ved 90 grader i cirka 1,5 time til hvidløgene er gyldne og møre.
  13. TOMATSALSA: Skær tomater og rødløg i små tern. Kom dem i en gryde med brun farin, og lad det karamellisere lidt sammen.
  14. Hak hvidløg og chili fint, og kom det i gryden.
  15. Kom æblecidereddike i og lad det småsimre i 10 minutter. Tag det fra varmen.
  16. Skær forårsløg fint og vend det i tomaterne.
  17. Kom citronskal og saft i.
  18. Smag til med salt og peber.
  19. CREMEFRAICHEDRESSING: Riv hvidløg fint og miks det med cremefraiche, dijonsennep, purløg, paprika og sukker.
  20. Smag til med salt og peber.
  21. FLADBRØD: Rør gæren ud i vand.
  22. Miks mel med bagepulver, løgpulver, salt, sukker og sesamfrø.
  23. Rør det i gærvandet, og rør dejen på røremaskine i cirka 10 minutter, til dejen er glat og smidig.
  24. Kom dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve 1 time tildækket.
  25. Kom lidt mel på bordret og kom dejen ud på bordret. Del dejen i det antal brød du ønsker at lave.
  26. Rul hver bolle ud så de er cirka 1 centimeter tykke.
  27. Kom lidt olie på en pande og og varm den op til middel varme.
  28. Kom fladbrødene på og steg dem et par minutter på hver side.