Oksespyd, rødder og hjemmelavet ketchup

16x9
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. Pil løg og hvidløg til ketchup, og hak begge dele.
  2. Sautér løg og hvidløg i olivenolie. De skal ikke tage farve.
  3. Kom tomater ved, og sautér let i cirka 1 minut.
  4. Kom mosede tomater, farin og eddike ved, og lad ketchuppen simre i 15-20 minutter.
  5. Rør jævnligt.
  6. Blend ketchuppen med en stavblender. Pas på, det sprøjter.
  7. Smag den til, og fyld den på en skoldet flaske eller glas.
  8. Den holder sig mindst 1 dag i køleskabet.
  9. Tænd ovnen på 200 grader.
  10. Skræl rødderne, og skær dem i stave.
  11. Vend dem med olivenolie og lidt salt.
  12. Bred rødderne ud på bagepapir på en bageplade, og sæt dem i den varme ovn.
  13. Lad rødderne stege i cirka 40-50 minutter, og vend rundt i dem undervejs.
  14. Rør kødet med salt, garam masala og fintrevet eller presset hvidløg.
  15. Form cirka 20 små, aflange ”pølser” af kødet.
  16. Steg dem i olivenolie på en varm pande, eller læg dem i et lag på bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn.
  17. Kødet skal have cirka 15 minutter i ovnen og cirka 10 minutter på panden. Tjek dog altid om kødet er gennemstegt.
  18. Sæt dem på spyd.
  19. Servér spydene med rødder, ketchup og masser af sprøde grøntsager.