Mad

Oksetomahawk

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
90 min

Tilberedning

 1. TOMAHAWK: Steg tomahawken godt af på begge sider, og krydr bøffen med salt og peber.
 2. Tag den ene halvdel af krydderurterne, og læg dem samlet på en rist. Halver hvidløget, og fordel det på urterne. Læg den stegte bøf ovenpå urterne, og kom resten af urterne og hvidløget oven på bøffen, og fordel en pakke smør herpå.
 3. Læg bøffen på risten, og sæt den ind i ovnen på 60 graders varmluft i cirka halvanden til to timer.
 4. Sæt en bradepande nedenunder, og brug en ske til at hælde smeltet smør over kødet cirka hver halve time.
 5. Tag bøffen ud, og giv hver side ét minut på en varm pande eller grill – og så kan den serveres.
 6. GRØNT: De hvide asparges skrælles, og alle asparges brændes hurtigt og hårdt af på en grill eller med en gasbrænder. Det gøres for at bibeholde sprødheden i aspargesene. Vend de brændte/grillede asparges i olivenolie samt salt og peber.
 7. Minigulerødderne skrabes med en ske og kommes i kogende vand i cirka tre minutter. Krydr med salt og peber inden servering.
 8. Sommerløgene halveres og kommes i vand i cirka tre minutter sammen med gulerødderne. De kan eventuelt grilles i stedet. Til sidst skal de krydres med olie, salt og peber.
 9. De nye kartofler skrubbes godt, mens det letsaltede vand kommer i kog. Kartoflerne skal koge i otte minutter og trække yderligere otte minutter (kan variere efter størrelse).
 10. KRYDDERSMØR MED RAMSLØG: Blødgør smørret, og hak ramsløgene fint. Smag herefter til med de andre ingredienser, og lad den stå i cirka ti minutter, og så er den klar.
 11. SALAT: Vask salathovedet uden at fjerne stokken. Lad hovedet dryppe af, og fjern så stokken. Man holder godt fast om hovedet og fjerner bunden. Læg hovedet op i en skål med toppen øverst. Drys de ristede kerner/nødder ud over salaten.
 12. Olien og eddiken piskes godt sammen til en tyk masse, der kommes ud over salaten lige inden servering.