Omelet med gedeost og spinat

16x9
Mikkel Egelunds omelet med gedeost og spinat. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
10 min + 10 min

Tilberedning

  1. OMELET: Sauter spinaten i lidt olie, til den falder sammen.
  2. Slå æggene ud i fire forskellige skåle, krydr, og pisk sammen med en gaffel.
  3. Kom æg på panden ved svag varme, og lad æggene sætte sig på panden. Kom den smuldrede gedeost og spinaten på, og fold forsigtigt halvdelen af massen over gedeosten, og hold den lun.
  4. Vend forsigtigt omelethalvmånen ud på tallerkenen. Kom to spiseskeer hollandaise på hver omelet, riv parmesan udover, og pynt med ærteskud vendt med citronsaft og olivenolie.
  5. HOLLANDAISE: Smelt smørret, og sæt til side, så vallen skiller fra og ligger på bunden. Her skal du kun bruge smørfedtet.
  6. Kom eddike og citron i en gryde. Lun op under svag varme.
  7. Når eddiken er lidt varmere end stuetemperatur, kommes æggeblommerne i.
  8. Pisk nu på livet løs over svag varme. Hold hele tiden øje med bunden af gryden – hvis ægget sætter sig, er det for varmt.
  9. Tag til side, og pisk, til det er kølet lidt af. Fortsæt piskningen, til alle luftbobler er ude af saucen, og den er begyndt at tykne.
  10. Kom det afklarede smør i lidt efter lidt. Hvis saucen bliver for tyk, kan den spædes med lidt vand.
  11. Smag til med lidt salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.