Mad

One pot-blomkålskarry med hjemmelavet blommechutney

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. BLOMMECHUTNEY: Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i stykker af cirka 2 gange 2 centimeter. Stil til side.
  2. Varm sukkeret op i en gryde med peberkorn. Sukkeret skal karamellisere – pas på, at det ikke brænder på.
  3. Hak løget fint. Kom det i gryden, når sukkeret er smeltet. Steg af ved meget lav varme (overvej at tag gryden helt af blusset, hvis sukkermassen er for varm).
  4. Når sukkeret stivner igen, kommes æbleeddike og blommer i gryden
  5. Kog i 20 minutter, eller indtil du har en chutneylignende konsistens. Smag til med salt, æbleeddike og sukker. Kom på et skoldet syltetøjsglas. Opbevar på køl. Det kan holde sig 3 til 4 uger på køl. Brug chutneyen til lyst kød og til krydret mad.
  6. BLOMKÅLSKARRY: Skyl blomkålen grundigt for eventuelle urenheder, inden den skæres i små buketter.
  7. Tørsteg karry på en pande, og tag halvdelen af karryen af panden. Kom derefter halvdelen af rapsolien på panden. Steg blomkålsstykkerne og kikærter i karryolien ved høj varme, eller indtil blomkålsbuketterne har fået lidt farve, men stadig har bid. Stil blomkål og kikærter til side.
  8. Kom nu de sidste halvdele af karry og olie i en gryde. Steg finthakket løg, finrevet ingefær og hvidløg.
  9. Kom tomatpure i gryden. Steg det i 1 minut. Kom nu hakkede tomater, kokosmælk og vand i gryden.
  10. Skyl jasminrisene, og kom dem op i karrysovsen. Kom låg på gryden, og skru op for varmen. Når gryden koger, skrues der ned til lav varme. Lad karryen simre i 10 minutter.
  11. Tag gryden af blusset, og lad den stå i yderligere 10 minutter. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
  12. Inden servering kommes de karrystegte blomkålsbukketter og kikærter i gryden.
  13. Server karryen varm med 1 spiseske creme fraiche, hjemmelavet blommechutney, saltede mandler og koriander.