Mad

One pot-blomkålskarry med hjemmelavet blommechutney

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. BLOMMECHUTNEY: Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i stykker af cirka 2 gange 2 centimeter. Stil til side.
  2. Varm sukkeret op i en gryde med peberkorn. Sukkeret skal karamellisere ‚Äď pas p√•, at det ikke br√¶nder p√•.
  3. Hak l√łget fint. Kom det i gryden, n√•r sukkeret er smeltet. Steg af ved meget lav varme (overvej at tag gryden helt af blusset, hvis sukkermassen er for varm).
  4. Når sukkeret stivner igen, kommes æbleeddike og blommer i gryden
  5. Kog i 20 minutter, eller indtil du har en chutneylignende konsistens. Smag til med salt, √¶bleeddike og sukker. Kom p√• et skoldet syltet√łjsglas. Opbevar p√• k√łl. Det kan holde sig 3 til 4 uger p√• k√łl. Brug chutneyen til lyst k√łd og til krydret mad.
  6. BLOMKÅLSKARRY: Skyl blomkålen grundigt for eventuelle urenheder, inden den skæres i små buketter.
  7. T√łrsteg karry p√• en pande, og tag halvdelen af karryen af panden. Kom derefter halvdelen af rapsolien p√• panden. Steg blomk√•lsstykkerne og kik√¶rter i karryolien ved h√łj varme, eller indtil blomk√•lsbuketterne har f√•et lidt farve, men stadig har bid. Stil blomk√•l og kik√¶rter til side.
  8. Kom nu de sidste halvdele af karry og olie i en gryde. Steg finthakket l√łg, finrevet ingef√¶r og hvidl√łg.
  9. Kom tomatpure i gryden. Steg det i 1 minut. Kom nu hakkede tomater, kokosmælk og vand i gryden.
  10. Skyl jasminrisene, og kom dem op i karrysovsen. Kom låg på gryden, og skru op for varmen. Når gryden koger, skrues der ned til lav varme. Lad karryen simre i 10 minutter.
  11. Tag gryden af blusset, og lad den stå i yderligere 10 minutter. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
  12. Inden servering kommes de karrystegte blomkålsbukketter og kikærter i gryden.
  13. Server karryen varm med 1 spiseske creme fraiche, hjemmelavet blommechutney, saltede mandler og koriander.